Dodaj do mojego indeksu leków »
Alpenbalm Termoterapia (Marmot Oil + Camphor oil + Oryza sativa bran wax) preparaty:
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | 75+ | ![]() |
Odpłatność | Opłata pacjenta (zł) |
Cena 100% (zł) |
Wskazania refundacyjne Opis leku |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Alpenbalm Termoterapia (WM) | balsam | 1 op. 60 g | 75+: n.d. | Ciąża: n.d. | Odpłatność: 100% | Opłata pacjenta (zł): 24,00 | Cena 100% (zł): 24,00 | Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | |
|
Alpenbalm Termoterapia
Informacja dla pacjenta
Dagomed Pharma Sp. z o.o.
SKŁAD
Produkt zawiera: olej z tłuszczu świstaka, olejek kamforowy, wosk ryżowy.
WŁAŚCIWOŚCI
Olej z tłuszczu świstaka łagodzi uczucie bólu. Olejek kamforowy pobudza miejscowo krążenie, co wspomaga łagodzenie dolegliwości bólowych. Wosk ryżowy otrzymywany z otrębów ryżowych posiada właściwości zmiękczające i wygładzające skórę.
ZASTOSOWANIE
Wyrób medyczny Alpenbalm jest balsamem rozgrzewającym stosowanym w celu łagodzenia zmęczenia po wysiłku fizycznym oraz dyskomfortu fizycznego powstającego przy zmianach pogodowych.
SPOSÓB PODAWANIA
Balsam stosować kilka razy dziennie, wcierając w skórę obolałego miejsca. Masować powolnymi, okrężnymi ruchami do momentu uczucia relaksującego rozgrzania.
PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na składniki produktu.
Produkt zawiera: olej z tłuszczu świstaka, olejek kamforowy, wosk ryżowy.
WŁAŚCIWOŚCI
Olej z tłuszczu świstaka łagodzi uczucie bólu. Olejek kamforowy pobudza miejscowo krążenie, co wspomaga łagodzenie dolegliwości bólowych. Wosk ryżowy otrzymywany z otrębów ryżowych posiada właściwości zmiękczające i wygładzające skórę.
ZASTOSOWANIE
Wyrób medyczny Alpenbalm jest balsamem rozgrzewającym stosowanym w celu łagodzenia zmęczenia po wysiłku fizycznym oraz dyskomfortu fizycznego powstającego przy zmianach pogodowych.
SPOSÓB PODAWANIA
Balsam stosować kilka razy dziennie, wcierając w skórę obolałego miejsca. Masować powolnymi, okrężnymi ruchami do momentu uczucia relaksującego rozgrzania.
PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na składniki produktu.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk