Doppelherz aktiv Tran na odporność (Cod-liver oil)
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | Refundacja | Opłata pacjenta (zł) | Cena 100% (zł) | Wskazania refundacyjne Opis leku |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Doppelherz aktiv Tran na odporność (Supl) | kapsułki | 120 szt. |
Refundacja brak refundacji |
Opłata pacjenta (zł): 25,40 |
Cena 100% (zł): 25,40 |
Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | |
|
Doppelherz aktiv Tran na odporność
Queisser Pharma GmbH & Co.
- Doppelherz aktiv Tran na odporność - skład
- Doppelherz aktiv Tran na odporność - zastosowanie
- Doppelherz aktiv Tran na odporność - przeciwwskazania
- Doppelherz aktiv Tran na odporność - sposób przyjmowania
- Doppelherz aktiv Tran na odporność - produkty o tym samym składzie (zawierające te same substancje czynne)
Doppelherz aktiv Tran na odporność - skład
1 kapsułka zawiera 300 mg oleju z wątroby dorsza (w tym 60 mg DHA i EPA, 120 mcg witaminy A i 8,5 mcg witaminy D.
Doppelherz aktiv Tran na odporność - zastosowanie
Suplement diety Doppelherz aktiv Tran na odporność to preparat do uzupełniania diety w kwasy omega-3 oraz witaminy A i D.
Doppelherz aktiv Tran na odporność - przeciwwskazania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu. Kobiety w ciąży powinny skonsultować stosowanie produktu z lekarzem. Nie zaleca się stosowania produktu u dzieci poniżej 6. roku życia z uwagi na ryzyko zadławienia. Nie stosować jednocześnie z innymi preparatami zawierającymi duże dawki witaminy A.
Doppelherz aktiv Tran na odporność - sposób przyjmowania
Dorośli: zalecana porcja do spożycia to 2 kapsułki 2 razy dziennie.
Dzieci w wieku od 6 lat: zalecana porcja do spożycia to 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Dla uzyskania odpowiedniego efektu produkt należy stosować przez okres 2-3 miesięcy, po czym zrobić 2-miesięczną przerwę.
Sposób podawania
Kapsułki należy przyjmować po posiłku.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk