Dodaj do mojego indeksu leków »
Gold-Luteina (Lutein + Zeaxanthin + DHA - docosahexaenoic acid + Zinc + Retinol - vitamin A + Tocopherol - vitamin E) preparaty:
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | 75+ | ![]() |
Odpłatność | Opłata pacjenta (zł) |
Cena 100% (zł) |
Wskazania refundacyjne Opis leku |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Gold-Luteina (Supl) | kapsułki | 30 szt. | 75+: n.d. | Ciąża: n.d. | Odpłatność: 100% | Opłata pacjenta (zł): 33,00 | Cena 100% (zł): 33,00 | Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | |
|
Gold-Luteina
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Opis produktu został przygotowany na podstawie materiałów producenta.
SKŁAD
1 kapsułka zawiera 22 mg luteiny, 2 mg zeaksantyny, 250 mg DHA, 2,5 mg cynku (chelat aminokwasowy cynku Albion), 120 mcg witaminy A i 1,8 mg witaminy E.
ZASTOSOWANIE
Suplement diety Gold-Luteina to preparat dla osób dorosłych, chcących uzupełnić dietę w składniki wpływające na zachowanie prawidłowego widzenia.
SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Dorośli: zalecana porcja do spożycia to 1 kapsułka dziennie.
Sposób podawania
Kapsułkę należy przyjmować w trakcie posiłku, popijając odpowiednią ilością płynu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
SKŁAD
1 kapsułka zawiera 22 mg luteiny, 2 mg zeaksantyny, 250 mg DHA, 2,5 mg cynku (chelat aminokwasowy cynku Albion), 120 mcg witaminy A i 1,8 mg witaminy E.
ZASTOSOWANIE
Suplement diety Gold-Luteina to preparat dla osób dorosłych, chcących uzupełnić dietę w składniki wpływające na zachowanie prawidłowego widzenia.
Przeciwwskazania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu.SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Dorośli: zalecana porcja do spożycia to 1 kapsułka dziennie.
Sposób podawania
Kapsułkę należy przyjmować w trakcie posiłku, popijając odpowiednią ilością płynu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk