Dodaj do mojego indeksu leków »

Grypostop Sambucus Complex (Tilia sp.+Verbascum sp.+Pelargonium sidoides+Sambucus nigra +Ascorbic acid - vitamin C+Zinc) preparaty:

Nazwa handlowa Postać Dawka Opakowanie 75+ Odpłatność Opłata pacjenta (zł) Cena 100% (zł) Wskazania refundacyjne Opis leku
Grypostop Sambucus Complex (OTC) syrop 1 but. 100 ml 75+: n.d. Odpłatność: 100% Opłata pacjenta (zł): 15,80 Cena 100% (zł): 15,80 Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny

Grypostop Sambucus Complex

Opis profesjonalny

Informacja dla pacjenta

Vitama S.A.

Opis produktu został przygotowany na podstawie materiałów producenta.

SKŁAD
100 ml syropu zawiera: 1000 mg ekstraktu z owoców czarnego bzu (standaryzacja 25% antocyjanidyn), 400 mg ekstraktu z korzenia pelargonii afrykańskiej, 300 mg ekstraktu z ziela werbeny lekarskiej, 300 mg ekstraktu z kwiatu dziewanny drobnokwiatowej, 300 mg ekstraktu z kwiatu rumianku pospolitego, 300 mg ekstraktu z kwiatu lipy zwyczajnej, 400 mg witaminy C i 50 mg cynku. Produkt zawiera sorbitol.

ZASTOSOWANIE
Grypostop Sambucus Complex jest preparatem do postępowania dietetycznego w stanach grypy, przeziębienia, infekcji wirusowych oraz obniżonej odporności. Produkt jest przeznaczony dla dzieci od 3. roku życia i dorosłych.

PRZECIWWSKAZANIA I ŚRODKI OSTROŻNOŚCI
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu. W przypadku gorączki lub utrzymujących się objawów chorobowych należy zasięgnąć porady lekarza.

SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Dzieci od 3. do 6. roku życia: 2,5 ml syropu 3 razy dziennie.
Dzieci od 7. do 12. roku życia: 5 ml syropu 3 razy dziennie.
Dzieci powyżej 12. roku życia i dorośli: 7,5 ml syropu 3 razy dziennie.
W zależności od indywidualnego zapotrzebowania lekarz może wskazać inną porcję do dziennego spożycia.
Sposób podawania
Produkt można przed podaniem rozcieńczyć chłodnym płynem, np. wodą.

UWAGI
Produkt powinien być przyjmowany pod nadzorem lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi wyłącznego źródła pożywienia.

Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk