LekInfo24 | Facebook

Użytkownik niezalogowany

Logowanie i rejestracja

Patronaty i rekomendacje

Polskie Towarzystwo Pediatryczne Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego
Dodaj do mojego indeksu leków »

KetoCal 2,5:1 LQ MCT Multi Fibre (Dietary preparation ketogenic)

Nazwa handlowa Postać Dawka Opakowanie Pielęgniarka 75+ Ciąża Odpłatność Opłata
pacjenta (zł)
Cena
100% (zł)
Wskazania refundacyjne Opis leku
KetoCal 2,5:1 LQ MCT Multi Fibre o smaku waniliowym (OTC) płyn 32 x 200 ml n.d. 75+: n.d. Ciąża: n.d. Odpłatność: 100% Opłata pacjenta (zł): Cena 100% (zł): Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny

KetoCal 2,5:1 LQ MCT Multi Fibre

Nutricia Polska Sp. z o.o.

Skład

100 ml produktu zawiera: 4,5 g białka, 14,3 g tłuszczu (w tym 4,8 g kwasów nasyconych, 8 g kwasów jednonienasyconych, 1,5 g kwasów wielonienasyconych, 58,2 mg DHA, 3,6 g MCT), 1,1 g węglowodanów, 1,1 g błonnika, witaminy, składniki mineralne oraz inozytol, cholinę, taurynę, L-karnitynę. Wartość energetyczna dla 100 ml: 637 kJ (153 kcal).

Zastosowanie

KetoCal 2,5:1 LQ MCT Multi Fibre jest preparatem do postępowania dietetycznego w lekoopornej padaczce i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta ketogenna. Proporcja tłuszczu do węglowodanów i białka wynosi 2,5:1. Do stosowania w każdym rodzaju diety ketogennej: klasycznej, MCT, Modyfikowanej Diecie Atkinsa i diecie o niskim indeksie glikemicznym.
Produkt jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia lub jako uzupełnienie diety pacjentów w wieku powyżej 8 lat.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Pacjenta należy obserwować w kierunku wystąpienia hipoglikemii, kamicy nerkowej, hiperlipidemii i zaburzeń wzrastania.

Sposób przyjmowania

Indywidualne, zgodnie z zapotrzebowaniem pacjenta. Ilość produktu jest zależna od wieku, masy ciała oraz stanu klinicznego pacjenta. Produkt musi być stosowany pod kontrolą lekarza.
Produkt jest gotowy do spożycia. Może być spożywany jako przekąska lub jako składnik potraw, zarówno słodkich, jak i wytrawnych.

Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk

Produkty zawierające tę samą substancję czynną





banerbaner
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
Rozumiem