Sanprobi Stress (Lactobacillus helveticus + Bifidobacterium longum)
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | ![]() |
75+ | ![]() |
Odpłatność | Opłata pacjenta (zł) |
Cena 100% (zł) |
Wskazania refundacyjne Opis leku | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sanprobi Stress (Supl) | kapsułki | 20 szt. | n.d. | 75+: n.d. | Ciąża: n.d. | Odpłatność: 100% | Opłata pacjenta (zł): 38,00 | Cena 100% (zł): 38,00 | Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | ||
|
Powiązane artykuły

Probiotyki - preparaty uzupełniające florę jelitową
Probiotyki wspomagają leczenie chorób, gdy wyrównanie równowagi bakteryjnej przewodu pokarmowego ma istotne znaczenie.
Więcej »Sanprobi Stress
Sanprobi Sp. z o.o. Sp. k.
- Skład
- Zastosowanie
- Przeciwwskazania
- Sposób przyjmowania
- Uwagi
- Produkty zawierające tę samą substancję czynną
Skład
1 kapsułka zawiera 3 mld CFU żywych szczepów bakterii: Lactobacillus helveticus Rosell-52 i Bifidobacterium longum Rosell-175.
Zastosowanie
Suplement diety Sanprobi Stress dostarcza 2 szczepy bakterii probiotycznych. Produkt przeznaczony jest dla dzieci powyżej 3. roku życia i dorosłych.
Przeciwwskazania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu.
Sposób przyjmowania
Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia: zalecana porcja do spożycia to 1 kapsułka dziennie.
W przypadku antybiotykoterapii zaleca się spożywanie produktu wraz z rozpoczęciem przyjmowania antybiotyku i kontynuowanie suplementacji przez 14 kolejnych dni po zakończeniu antybiotykoterapii.
Sposób podawania
Kapsułki można przyjmować z posiłkiem lub na czczo. W przypadku stosowania u małych dzieci kapsułkę można otworzyć, a następnie rozpuścić jej zawartość w zimnym lub letnim płynie (np. w wodzie, herbacie, mleku); produkt należy spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Uwagi
Zaleca się przechowywanie preparatu w temperaturze pokojowej.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk