Dodaj do mojego indeksu leków »
Terpichol Plus preparaty:
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | 75+ | ![]() |
Odpłatność | Opłata pacjenta (zł) |
Cena 100% (zł) |
Wskazania refundacyjne Opis leku |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Terpichol Plus (Supl) | kapsułki miękkie | 60 szt. | 75+: n.d. | Ciąża: n.d. | Odpłatność: 100% | Opłata pacjenta (zł): 9,60 | Cena 100% (zł): 9,60 | Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | |
|
Terpichol Plus
Wrocławskie Zakłady Zielarskie "Herbapol" S.A.
Opis produktu został przygotowany na podstawie materiałów producenta.
SKŁAD
1 kapsułka zawiera: 50 mg oleju z ostropestu, 30 mg mentolu, 16,1 mg alfa-pinenu, 10 mg olejku kminkowego, 5,6 mg mentonu, 4,7 mg borneolu, 4,7 mg kamfenu, 1,9 mg cyneolu.
ZASTOSOWANIE
Suplement diety Terpichol Plus wspiera pracę wątroby i pomaga chronić jej komórki, przyczynia się do prawidłowego wytwarzania żółci oraz prawidłowego wydzielania soków trawiennych.
Przeciwwskazania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu. Nie zaleca się stosowania preparatu u kobiet w ciąży i karmiących piersią.
SPOSÓB PRZYJMOWANIA
1 kapsułka 2 razy dziennie.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
SKŁAD
1 kapsułka zawiera: 50 mg oleju z ostropestu, 30 mg mentolu, 16,1 mg alfa-pinenu, 10 mg olejku kminkowego, 5,6 mg mentonu, 4,7 mg borneolu, 4,7 mg kamfenu, 1,9 mg cyneolu.
ZASTOSOWANIE
Suplement diety Terpichol Plus wspiera pracę wątroby i pomaga chronić jej komórki, przyczynia się do prawidłowego wytwarzania żółci oraz prawidłowego wydzielania soków trawiennych.
Przeciwwskazania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu. Nie zaleca się stosowania preparatu u kobiet w ciąży i karmiących piersią.SPOSÓB PRZYJMOWANIA
1 kapsułka 2 razy dziennie.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk