Dodaj do mojego indeksu leków »
Tran islandzki Lysi kapsułki (Cod-liver oil) preparaty:
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | 75+ | ![]() |
Odpłatność | Opłata pacjenta (zł) |
Cena 100% (zł) |
Wskazania refundacyjne Opis leku |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tran islandzki Lysi (Supl) | kapsułki | 120 szt. | 75+: n.d. | Ciąża: n.d. | Odpłatność: 100% | Opłata pacjenta (zł): 20,30 | Cena 100% (zł): 20,30 | Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | |
|
Tran islandzki Lysi kapsułki
Lysi HF
Opis produktu został przygotowany na podstawie materiałów producenta.
SKŁAD
1 kapsułka zawiera olej z wątroby dorsza, w tym: 28 mg DHA, 21 mg EPA, 110 mcg witaminy A i 1,5 mcg witaminy D.
ZASTOSOWANIE
Suplement diety Tran islandzki Lysi kapsułki to preparat do uzupełniania diety w kwasy omega-3 oraz witaminy A i D. Produkt jest przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 3. roku życia.
PRZECIWWSKAZANIA
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu.
SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Dzieci powyżej 3. roku życia: zalecana porcja do spożycia to 1-2 kapsułki dziennie.
Dorośli: zalecana porcja do spożycia to 2-3 kapsułki dziennie.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
SKŁAD
1 kapsułka zawiera olej z wątroby dorsza, w tym: 28 mg DHA, 21 mg EPA, 110 mcg witaminy A i 1,5 mcg witaminy D.
ZASTOSOWANIE
Suplement diety Tran islandzki Lysi kapsułki to preparat do uzupełniania diety w kwasy omega-3 oraz witaminy A i D. Produkt jest przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 3. roku życia.
PRZECIWWSKAZANIA
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu.
SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Dzieci powyżej 3. roku życia: zalecana porcja do spożycia to 1-2 kapsułki dziennie.
Dorośli: zalecana porcja do spożycia to 2-3 kapsułki dziennie.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk