Dodaj do mojego indeksu leków »

Trilac plus kapsułki (Lactobacillus acidophilus+Lactobacillus rhamnosus+Lactobacillus delbrueckii+Bifidobacterium lactis) preparaty:

Nazwa handlowa Postać Dawka Opakowanie 75+ Odpłatność Opłata pacjenta (zł) Cena 100% (zł) Wskazania refundacyjne Opis leku
Trilac plus (OTC) kapsułki 10 szt. 75+: n.d. Odpłatność: 100% Opłata pacjenta (zł): 12,20 Cena 100% (zł): 12,20 Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny
Trilac plus (OTC) kapsułki 30 szt. 75+: n.d. Odpłatność: 100% Opłata pacjenta (zł): 27,90 Cena 100% (zł): 27,90 Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny

Trilac plus kapsułki

Opis profesjonalny

Informacja dla pacjenta

Krotex Pharm Sp. z o.o.

Opis produktu został przygotowany na podstawie materiałów producenta.

SKŁAD
1 kapsułka zawiera 3,2 mld CFU szczepów bakterii: Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Bifidobacterium lactis oraz 72 mg fruktooligosacharydów.

ZASTOSOWANIE
Trilac plus kapsułki jest preparatem do postępowania dietetycznego: przy zaburzeniach ze strony przewodu pokarmowego w trakcie i po antybiotykoterapii; wspomagająco przy leczeniu biegunek infekcyjnych (również pochodzenia wirusowego); dla zachowania prawidłowej pracy jelit i wspomagania procesu trawienia; przy wystąpieniu tzw. biegunki podróżnych lub profilaktycznie. Produkt jest przeznaczony dla niemowląt, dzieci i dorosłych.

PRZECIWWSKAZANIA
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.

SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Niemowlęta, dzieci i dorośli: 1 kapsułka dziennie.
Sposób podawania
Niemowlęta i dzieci: zawartość kapsułki wysypać na łyżeczkę i wymieszać w niewielkiej ilości letniego płynu (przegotowanej wody, mleka lub jogurtu), a następnie podać do wypicia; przygotować bezpośrednio przed podaniem.
Produkt powinien być przyjmowany pod nadzorem lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi wyłącznego źródła pożywienia.

UWAGI
Produkt nie wymaga przechowywania w lodowce; przechowywać w temperaturze pokojowej.

Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk