Dodaj do mojego indeksu leków »

Vivomixx 225 (Lactobacillus acidophilus+Lactobacillus delbrueckii+Lactobacillus plantarum+Lactobacillus paracasei+Bifidobacterium breve+Bifidobacterium infantis+Bifidobacterium longum+Streptococcus thermophilus) preparaty:

Nazwa handlowa Postać Dawka Opakowanie 75+ Odpłatność Opłata pacjenta (zł) Cena 100% (zł) Wskazania refundacyjne Opis leku
Vivomixx 225 (Supl) proszek do sporządzania zawiesiny 10 saszetek 75+: n.d. Odpłatność: 100% Opłata pacjenta (zł): 63,00 Cena 100% (zł): 63,00 Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny

Vivomixx 225

Informacja dla pacjenta

Pharmabest Sp. z o.o.

Opis produktu został przygotowany na podstawie materiałów producenta.

SKŁAD
1 saszetka zawiera 225 mld CFU żywych szczepów bakterii: Streptococcus thermophilus DSM24731, Bifidobacterium longum DSM24736, Bifidobacterium breve DSM24732, Bifidobacterium infantis DSM24737, Lactobacillus acidophilus DSM24735, Lactobacillus plantarum DSM24730, Lactobacillus paracasei DSM24733, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus DSM24734.

ZASTOSOWANIE
Suplement diety Vivomixx 225 dostarcza 8 szczepów bakterii probiotycznych, które uzupełniają jelitową florę bakteryjną. Produkt przeznaczony jest dla dzieci powyżej 3 lat i dorosłych.

PRZECIWWSKAZANIA
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu.

SPOSÓB PRZYJMOWANIA
Dorośli i dzieci powyżej 3 lat: zalecana porcja do spożycia to 1-2 saszetki dziennie.
Sposób podawania
Zawartość saszetki należy rozpuścić w letniej wodzie lub innym letnim płynie (mleko, sok, jogurt) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zawartości saszetki nie należy rozpuszczać w płynach gorących ani gazowanych.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

UWAGI
Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-8°C. Jeżeli zachodzi taka konieczność, dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze poniżej 25°C przez maksymalnie 7 dni bez negatywnego wpływu na zawartość.

Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk