Diarof
Nazwa handlowa | Postać | Dawka | Opakowanie | Refundacja | Opłata pacjenta (zł) | Cena 100% (zł) | Wskazania refundacyjne Opis leku |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Diarof (Supl) | kapsułki | 10 szt. |
Refundacja brak refundacji |
Opłata pacjenta (zł): 17,50 |
Cena 100% (zł): 17,50 |
Wskazania refundacyjneOpis profesjonalny | |
|
Diarof
Solinea Sp. z o.o. Sp.k.
- Diarof - skład
- Diarof - zastosowanie
- Diarof - przeciwwskazania i środki ostrożności
- Diarof - sposób przyjmowania
- Diarof - uwagi
Diarof - skład
1 kapsułka Diarof zawiera: 250 mg (5 mld CFU) drożdży Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 (Biootic), 50 mg nukleotydów z Saccharomyces cerevisiae (w tym: 4,55 mg kwasu cytydyno-5'-monofosforowego, 8,81 mg kwasu adenozyno-5'-fosforowego, 9,29 mg kwasu guanozyno-5'-fosforowego, 7,47 mg kwasu urydyno-5'-fosforowyego) oraz 54,7 mg inuliny.
Diarof - zastosowanie
Suplement diety Diarof stosowany jest przeznaczony do stosowania w następujących przypadkach: biegunka infekcyjna, biegunka podróżna związana m.in. ze zmianą strefy klimatycznej, biegunka poantybiotykowa oraz w celu zapobiegania zakażeniom Clostridium difficile. Produkt może być stosowany u dzieci powyżej 3. roku życia i osób dorosłych.
Diarof - przeciwwskazania i środki ostrożności
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik suplementu. Osoby ze znacznie zmniejszoną odpornością oraz z zaburzonym metabolizmem puryn przed zastosowaniem produktu powinny skonsultować się z lekarzem.
Diarof - sposób przyjmowania
Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia: zalecana porcja do spożycia to 1-2 kapsułki dziennie.
Sposób podawania
W przypadku problemów z połknięciem, kapsułkę można otworzyć i jej zawartość dodać do niewielkiej ilości spożywanego pokarmu; przygotować bezpośrednio przed spożyciem. Zawartości kapsułki nie należy dodawać do gorących pokarmów lub płynów.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Opracowanie: mgr farm. Ilona Ślugaj, współpraca dr n. med. Krzysztof Piwowarczyk